Fiskeriudvalg efterspørger kriterier for uddeling af makrelkvoter

Inatsisartuts fiskeriudvalgsformand mener ikke, at Naalakkersuisut har været klare nok omkring de objektive og saglige kritierier, der ligger til grund for dette års fordeling af årets makrelkvote på 85.000 tons.
12. juni 2015 12:13

- Naalakkersuisut tildeler kvoter efter deres forpligtelser. Vi vil bare vide, hvad kriterierne er, siger Nikolaj Jeremiassen, formand for Inatsisartuts fiskeriudvalg, der på baggrund af et flertal i Inatsisartuts fiskeriudvalg efterspørger mere viden fra Naalakkersuisut.

Læs også Fiskeriudvalg savner fortsat svar om fordeling af makrelkvoten

- Vi har prøvet, at få de informationer i lang tid. Vi har blandt andet ventet i tre uger for, at få et klart svar, siger han.

 

Udvalg vil have svar

For ti dage siden sendte Departementet for fiskeri, fangst og landbrug ellers en pressemeddelelse ud, hvor de blandt andet forklarer baggrunden for, hvordan årets makrelkvote er blevet uddelt. Men det ændrer ikke på, at udvalget og udvalgsformanden vil have svar:

- Den kan sikkert godt være nok, men selvfølgelig har folk rettigheder til at gøre, hvad de har lyst, siger Nikolaj Jeremiassen med henvisning til udvalgets ønske om at få svar.

KNR har forsøgt at forholde departementschef i departementet, Jørgen Isak Olsen, for udvalgets kritik, men det har endnu ikke været muligt, da han sidder i møde.