Olsvig: Fiskerilov skal laves om

Uanset om Inuit Ataqatigiit er med i Naalakkersuisut eller ej efter et valg, så vil partiet kæmpe for, at den kommende fiskerilov ikke bliver gennemført, som den ser ud i dag.
Foto © : Morten Heilmann/KNR
06. marts 2018 09:32

Efter planen skulle den nye fiskerilov have været behandlet på forårssamlingen. Men i aftenradioaivsen mandag slog IAs formand, Sara Olsvig fast, at IA vil bruge valget til en fornyet diskussion om lovforslag.

 - Vi havde et meget klart ordførerindlæg ved førstebehandlingen af fiskeriloven. Det vi sagde der står vi ved. Og det betyder, at der er mange af konsekvenserne, der ikke er afdækket ved den lov, der er fremlagt, lød det blandt andet fra Sara Olsvig.

Udover at der er tvivl om, hvad den nye fiskerilov vil koste samfundet, så ønsker IA formanden også et større fokus på bæredygtighed i fiskeriet:

Aktørerne skal med

- Det er vigtigt, at det står klart i formålsparagrafferne, at fiskeriet i Grønland skal føres på et bæredygtighed, sagde partiformanden.

Olsvig kom desuden med en hentydning til den uro i fiskeriet, som fremlæggelsen af lovforslaget har forårsaget hvilket hun vil forsøge at undgå fremadrettet:

 - Det er vigtigt, at vi sikrer, at når vi laver om i noget så grundlæggende, som den måde man fordeler kvoter - så har man aktørerne med ind over, så man ikke skaber unødig ustabilitet i landets vigtigste erhverv. Og det er selvfølgelig nogle ting vi står ved og som vi vil kæmpe hårdt for, sagde Sara Olsvig.

LÆS OGSÅ Kielsen udskriver valg

LÆS OGSÅ Fiskerilov sendt i udvalg efter lang debat