Kielsen udskriver valg

Formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, har netop udskrevet valg til Inatsisartut. Det skete på et pressemøde i Naalakkersuisuts presselokale. Valget skal afholdes den 17. eller 24. april.

Under pressemødet fortalte Kim Kielsen, at han vil have valg nu for at undgå at forårssamlingen bliver brugt som valgkamp.

- Udfordringerne vil være store under forårssamlingen. Valgkampen er allerede startet. Derfor er der flere sager, der skal vurderes. Jeg mener ikke, det vil være klæde inatsisartutmedlemmerne, hvis de laver valgkamp i stedet for at lave det, der valg til at lave, sagde Kim Kielsen og fortsatte:

- Nogle partier har udtalt sig om valget. De har ikke fremsendt forslag til behandling under forårssamlingen. De har i stedet fremsat debatoplæg. Og endelig kan jeg på grundlag af de selvudråbte eksperters vurdering sige, at det et på tide.

Med at valg i april vil det give det nye Inatsisartut gode arbejdsbetingelser:

- Inatsisartut vil efter valget have tid til en foråssamling frem til juni, og så vil tinget have god tid til at behandle et finanslovforslag, sagde Kim Kielsen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl