Fiskerikommission skal på turne: Har fået en million kroner til at rejse rundt

Naalakkersuisut har fået godkendt en bevilling på en million kroner til fiskerikommissionen. Kommissionen skal nemlig ud og rejse for at præsentere sit arbejde.
- Jeg vil gerne have, at folk får mulighed for at kommentere kommissionens arbejde, siger naalakkersuisoq for fiskeri, Aqqaluaq B. Egede (IA) til KNR. Foto © : Ane-Marie Petersen / KNR
Skrevet af Andreas Wille
09. juni 2021 06:00

Fiskerikommissionens medlemmer kan godt begynde at pakke rejsetasken. Kommissionen skal nemlig snart ud og rejse rundt på kysten for at fremlægge deres arbejde.

I slutningen af juni skal kommissionen helst blive færdig med deres anbefalinger til en ny fiskerilov.

Det forklarer naalakkersuisoq.

LÆS OGSÅ Aalisarnermut ataatsimiititaliarsuaq: Aalisagakinnerulinngikkuni pisassakinnerulissapput

- Jeg vil gerne have, at folk får mulighed for at kommentere kommissionens arbejde, siger naalakkersuisoq for fiskeri, Aqqaluaq B. Egede (IA) til KNR.

Fiskerikommissionens arbejde har været bremset adskillige gange på grund af corona.

Nu er det på tide, at kommissionen bliver færdig med deres anbefalinger til den længe ventet fiskerilov, mener Aqqaluaq B. Egede.

- Opgaverne er endnu ikke blevet færdiggjort. Derfor ønsker kommissionen, at man sætter en dato for, hvornår man skal lægge det sidste hånd på færdiggørelsen af arbejdet. Som naalakkersuisoq ønsker jeg, at arbejdet bliver gjort færdigt snarest, siger Aqqaluaq B. Egede.

Fordoblet bevilling

Et flertal hos Inatsisartuts finans- og skatteudvalg har godkendt at forhøje bevillingen til fiskerikommissionen. Siumut var imod.

Her har man hentet en million kroner fra en anden bevilling på 2,5 millioner kroner, som var afsat på årets finanslov, til en udredning af fiskeriloven fra 1990.

Fiskerikommissionen som i forvejen har fået en million kroner i år, får altså en million kroner mere og har fordoblet dens bevilling.