Fire reddet fra fjeldside ved Uummannaq

Det krævede en helikopter fra Air Greenland og en stor samlet redningsoperation at redde fire mennesker fra en stejl fjeldside i Ikerasak ved Uummannaq tirsdag.

En ung mand var taget alene på fjeldtur på det stejle fjeld i Ikerasak og var nået langt op ad fjeldet, da han mistede orienteringen og sad fast på fjeldsiden. Mandens far samt to andre personer, der alle kender fjeldet, forsøgte at komme ham til undsætning, men endte selv med at sidde fast. Manden var gået udenfor den normale rute, hvor fjeldet er meget stejlt og umuligt at færdes på, oplyser politiet.

LÆS OGSÅ Arktisk Kommando kom trawler til undsætning

Politiet blev alarmeret og igangsatte straks en redningsoperation i samarbejde med vagtcentralen i Nuuk, brandvæsenet i Uummanaq og Arktisk Kommando. Operationen blev ledet og koordineret lokalt af Uummannaq Politi.

Brandvæsenet i Uummannaq, der er uddannet i redning på fjelde, kom til stedet for at hjælpe de fire personer, men kunne hurtigt konstatere at den eneste mulighed for at hjælpe dem var ved at hente dem med en helikopter. Air Greenlands SAR-redningshelikopter blev tilkaldt via Arktisk Kommando, og et redningshold blev med det samme sendt mod Ikerasak.

LÆS OGSÅ To personer reddet af Arktisk Kommando

Politiet oplyser, at redningen var meget vanskelig, da personerne befandt sig i en kritisk position, hvor redningsholdet var nødsaget til at flyve helt tæt på fjeldsiden, så helikopterens rotor befandt sig tæt ved klippevæggen. Det lykkedes dog redningsholdet at få de fire personer hejst op i helikopteren, hvor de blev bragt i sikkerhed.

Grønlands Politi takker for det gode samarbejde i forbindelse med redningen, herunder skal en særlig tak til SAR-holdet, brandvæsenet i Uummannaq samt de civile borgere i bygden.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt