Familier tilbudt krisehjælp efter brand

De familier, som blev berørt af søndagens brand i Qaqortoq, er blevet tilbudt krisehjælp af kommunen, fortæller kommunens socialchef, der også er rørt over den hjælp, som byens borgere og erhvervsliv har tilbudt de ramte familier.
Brand Qaqortoq
Foto © : Aleqa Ottosen
Skrevet af Jaaku Lyberth
25. december 2017 14:29

16 voksne og 3 børn kan ikke vende tilbage til deres lejligheder  efter den voldsomme brand i boligblok J i Qaqortoq søndag.

I dag slapper de berørte borgere af efter en hård juleaftensdag, der begyndte med at borgerne blev evakueret fra deres lejligheder og senere indkvarteret et andet sted. Kommunen har tilbudt krisehjælp til de ramte familier, oplyser socialchef i Kommune Kujalleq, Nielsine Petersen.

- Lige nu slapper de af, og der er endnu ikke nogen, der har henvendt sig for at få krisehjælp, fortæller Nielsine Petersen, der har ansvaret som kontaktperson for de berørte familier.

LÆS OGSÅ Mange familier evakueret efter brand i blok J

På trods af evakueringen blev det dog jul alligevel for familierne, siger socialchefen.

- Lions Club Qaqortoq sørgede for julekurv til de evakuerede familier, og ejerne af indkvarteringslejlighederne gav middag i deres spiserestaurant juleaften, fortæller Nielsine Petersen, der er rørt over den velvilje overfor de berørte, som byen har udvist.

Og borgerne i Qaqortoq kontakter fortsat socialvagten for at tilbyde hjælp til de ramte familier.

LÆS OGSÅ Evakuerede familier får hjælp fra byens erhvervsliv

- Nu tager vi én dag af gangen. Vi ved ikke hvilken hjælp, der vil være behov for i morgen, men vi er rørt over den hjælp, der har været indtil videre, fortæller socialchef Nielsine Petersen.

Det er politiet og INI A/S, der beslutter, hvornår de ramte familier kan vende tilbage til deres lejligheder.

Qaqortoq Politis efterforskning i brandsagen har indtil videre vist, at der efter al sandsynlighed er tale om ildspåsættelse, skriver politiet juleaften.

En mistænkt gerningsmand er anholdt, og er blevet fremstillet i Kredsretten bag lukkede døre og tilbageholdt i 27 dage.