Qaqortoq Evakuerede familier får hjælp fra byens erhvervsliv

OPDATERET 18.25: Den kraftige brand i Blok J i Qaqortoq i nat har sat byen på den anden ende, for at skaffe 7 familier med 19 personer i alt en god juleaften.
Brand Qaqortoq
Foto © : Aleqa Ottosen
Skrevet af Karsten Sommer
24. december 2017 17:06

Kommunens socialvagt har hele dagen haft et større arbejde med at genhuse de familier, der ikke kan vende tilbage til deres boliger, og derfor må holde juleaften uden for deres hjem, fortæller fungerende socialchef Nielsine Petersen fra Kommune Kujalleq.

- De evakuerede familier har det efter omstændighederne fint nu, efter at de er blevet undersøgt på Sygehuset. De der blev ramt af branden, er nu indlogeret i hotellejligheder, fortæller Nielsine Petersen.

LÆS OGSÅ Mange familier evakueret efter brand i blok J

7 familier med 19 personer i alt har ikke mulighed for at komme tilbage i deres lejligheder lige nu, og den ulykkelige situation her på selve juleaften, har sat gang i et større hjælpearbejde fra kommunen og fra foreninger og virksomheder i Qaqortoq, fortæller den fungerende socialchef.

Byens erhvervsliv hjælper

- Lions Club her i Qaqortoq har doneret julekurve til alle familierne, og byens forretningsliv har givet familierne en julemiddag på restauranten Lal´laatis Corner. Derudover har Pisiffik meddelt at familierne kan få eller låne dyner og betræk til dem, der har behov for det, fortæller fungerende socialchef Nielsine Petersen fra Kommune Kujalleq..

OPDATERET:

Qaqortoq Politis efterforskning i brandsagen har indtil videre vist, at der efter al sandsynlighed er tale om ildspåsættelse, skriver politiet juleaften.

En mistænkt gerningsmand er anholdt, og er blevet fremstillet i Kredsretten bag lukkede døre og tilbageholdt i 27 dage.

Bekymrede beboere, som har spørgsmål omkring lejemål og mulighed for genhusning, kan rette direkte henvendelse til INI A/S kundeservice på telefon 56 01 79.

Eventuelle vidner eller personer som ligger inde med oplysninger, som kan være relevant for politiets videre efterforskning i brandsagen, kan rette henvendelse til politiets vagtcentral 70 14 48 døgnet rundt.