Falsk alarm vækkede borgerne i Nuuk

Katastrofealarmen blev udløst i Nuuk natten til søndag, men det var en fejl, oplyser beredskab og politi.
Foto © : Forsvaret
Skrevet af Merete Lindstrøm
27. oktober 2019 12:28

I nat klokken cirka 0440 blev byens katastrofealarm aktiveret i Nuuk. Det viste sig heldigvis, at være en teknisk fejl og brandvæsenet undersøger nu årsagen for, at den blev aktiveret. Det oplyser politiet på deres Facebookside.

LÆS OGSÅ Efter naturbrand: Beredskabskommission køber 50 jordspyd

Politiet forklarer på Facebooksiden, hvordan man skal forholde sig, når katastrofealarmen bliver udløst.

- Gå inden døre og søg information om, hvordan du skal forholde dig, dette kan du gøre via KNR og Sermitsiaq samt Grønlands politiets facebook side, lyder det.

Politiet vil være sikre før information til borgere

Der var dog ingen information, før politiet lagde deres opslag på Facebook klokken 05.36. Altså næsten en time efter alarmen gik i gang.

LÆS OGSÅ Borgmester: Vi mangler beredskabsplan for naturbrande

- Vi vil ikke ende i en situation, hvor vi melder ud til befolkningen, at alarmen er en fejl for så at finde ud af, at det er det ikke. Derfor er vi nødt til at afvente, før vi melder noget ud, siger Sebastian Bech, der er vicepolitidirektør ved Grønlands Politi.

Opkald kan koste menneskeliv

Han fortæller, at politiet modtog flere hundrede opkald, da alarmen gik.

- Vi har selvfølgelig forståelse for, at borgerne søger oplysninger, når sådan noget sker. Men man skal ikke skal ringe til politiet eller brandvæsenet, når alarmen lyder. Man risikerer simpelthen at blokere for livsvigtige opkald, siger Sebastian Bech.

Politiet skriver på facebook, at man skal kun ringe til politi eller brandvæsenet, hvis man selv eller  andre er i akut fare eller har anden brug for politiets assistance.

Flere borgere i bydelen Qinnorput skriver på Facebook, at de ikke hørte alarmen.

Se beredskabets video om katastrofealarmen her.

Nunatsinni kalerrisaarut - Sirenevarsling i Grønland