Faglitterær konference debuterer i Nuuk

Det er første gang, at den Nordiske faglitterære konference afholdes i Grønland, og der vil være særligt fokus på de små sprogområder.
26. september 2016 06:03

Der bliver i særdeleshed fokus på faglitteraturens udvikling i Grønland og Sameland, når der de kommende dag holdes nordisk faglitterær konference i Nuuk.

Konferencen løber fra 27. til 30. september og bliver arrangeret af den grønlandske forfatterforening, KA, i samarbejde med den danske faglitterære gruppe under Dansk Forfatterforening.

Det er første gang at den Nordiske faglitterære konference afholdes i Grønland, og derfor benytter arrangørerne lejligheden til at fortælle deltagerne om Grønlandsk historie og kultur.

Fakta

Eskimolog og formand for Grønlands Forfatterforening, Juaaka Lyberth, vil fortælle om Grønlands forhistorie, mens forfatteren til bogen og TV dokumentarserien ”I skyggen af kajakkerne - Grønlands politiske udvikling 1939-1979”, Tupaarnaq Rosing Olsen, vil fortælle om Grønlands nyere historie.

På seminaret deltager 27 repræsentanter fra alle de nordiske faglitterære foreninger.

Seminaret vil fokusere på faglitteraturens udvikling i norden, herunder på vilkårene for faglitteraturen i de små sprogområder, i særdeleshed Grønland og Sameland.

Her vil forfatter og tidligere ICC præsident Aqqaluk Lynge fortæller om den faglitterære udvikling her i landet mens den samiske forfatter Siri Broch Johansen vil fortælle om samisk sprog, kultur og fagbogen.

Konferencen vil også behandle emner som den digitale udfordring, om produktionens vilkår og salg, og hvad der sker med den digitale produktion i et lille sprogområde.