Døgnrapport: Færdselsuheld og problemer med unge under 18

Det seneste døgn har været 'stille og roligt', alligevel fortæller vagtchefen om to hændelser og kommer med en opfordring til borgere både i Nuuk og Maniitsoq.
Politiet leder efter føreren af en bil efter et færdselsuheld i Maniitsoq, og har sigtet to under 18 for indbrud i Nuuk. Foto © : KNR / Malik Brøns
23. februar 2024 09:15

I nat kørte en bil ind i et autoværn i Maniitsoq, og føreren flygtede fra stedet, oplyser vagtchef ved Grønlands Politi Jørgen Madsen fredag morgen.

- Vi fik anmeldelsen 01:43, og det tyder på, at der er noget brugstyveri ind over, fortæller vagtchefen.

Politiet har endnu ikke fundet den person, der flygtede, så vagtchefen opfordrer til, at man kontakter Maniitsoqs Politi, hvis man ved noget.

- Anmelderen så det fra sin lejlighed og så kun en person flygte fra stedet, så der er muligvis tale om, at der kun er en person involveret, siger Jørgen Madsen.

Problemer med børn

I Nuuk er der problemer med unge under 18 lige for tiden, fortæller vagtchefen. Og i aftes omkring klokken 11, var to på spil igen, da de brød ind i fritidshjemmet Qajaasat.

- Vi har snakket med to mulige gerningsmænd, som også er blevet sigtet for indbruddet.

- Her for tiden oplever vi mange børn, der er under 18, som er sent ude i nattetimerne og dem har vi lidt problemer med, siger Jørgen Madsen.

Det er anden gang i denne uge, at politiet sigter en person under den kriminelle lavalder. Tidlige tirsdag morgen sigtede politiet en 15-årig for brugstyveri af en bil.

Fordi de to sigtede fra i går er under 18, bliver de sociale myndigheder inddraget i sagen også, og vagtchefen kommer med en opfordring til forældre og personalet på byens børnehjem.

- De må gerne være opmærksomme på deres børn og tage en snak med dem, for det har stået på i et godt stykke tid nu, siger Jørgen Madsen.

Om der er flere unge, end de to, der er sigtet i sagen, er endnu for tidligt at sige. Vagtchefen kan heller ikke på nuværende tidspunkt fortælle, om det er lykkedes de to unge at stjæle noget fra fritidshjemmet.