Første sprængning til ny lufthavn i lIulissat i dag

Kalaallit Airports laver en symbolsk sprængning i dag. De rigtige sprængninger og anlægningen af landingsbanen starter først til april.
Den første sprængning skal være med til at lave arbejdsvejen ud til den nye lufthavn. Men der bliver ikke kørt på den før til april.  Foto © : Jakob Nukannguaq Geisler
Skrevet af Malik Brøns
29. januar 2020 12:38

Den anden milepæl for Kalaallit Airports bliver markeret i Ilulissat i dag.

Klokken 13.15 vil der nemlig være en ceremoniel sprægning udenfor lufthavnen. Og Kalaallit Airports glæder sig til markeringen.

- Ja, vi er rigtig spændt på i dag, og vi er stolte over, at projektet går i gang. Vi glæder os rigtig meget til den her første sprængning, vi håber der kommer mange interessererede borgere og kigger med, siger viceprojektdirektør for Kalaallit Airports, Aviaaja Karlshøj Knudsen.

  • Byggeriet af den nye internationale lufthavn i Nuuk begyndte 15. oktober. 

 

  • Kalaallit Airports forventer, at lufthavnene i Nuuk og i Ilulissat vil stå færdige i slutningen af 2023.

 

  • Også lufthavnen i Qaqortoq er planlagt til 2023, og byggeriet forventes at blive udbudt næste år.

 

Både formanden for naalakkersuisut, Kim Kielsen (S) og naalakkersuisoq for infrastruktur, Karl Frederik Danielsen (S) vil være tilstede og holde tale ved lejligheden. 

 

LÆS OGSÅ Nuuk Lufthavn: Flere sprængninger på kortere tid i vente

Den første sprængning skal være med til at lave arbejdsvejen ud til den nye lufthavn. Men der bliver ikke kørt på den før til april. 

Efter i dag vil der nemlig ikke ske mere før til april, hvor entreprenøren Munck Gruppen vil transportere en del af deres arbejdere og materiel fra byggeriet i Nuuk til Ilulissat.

- I første omgang vil Munck Gruppen etablere arbejdscamps med alle de faciliteter, de har behov for, beboelsescontainere og værksteder og så videre. Også begynder de at få sejlet det arbejdsmateriel op, som de skal bruge. Derefter går man i gang med det faktiske anlægsarbejde omkring baneanlægget, siger Aviaaja Karlshøj Knudsen.

Aftalen om Munck Gruppens anlæggelse af landingsbanerne i Nuuk og Ilulissat blev underskrevet i august sidste år. 

Projektet i Ilulissat er planlagt med en landningsbane på 2.200 meter.