Oprindeligt havde Kalaallit Airports planlagt to sprængninger om ugen -nemlig onsdag og søndag mellem klokken 7.00 og 9.00.

Nuuk Lufthavn: Flere sprængninger på kortere tid i vente

Kalaallit Airports og Munck Gruppen vil lave flere sprængninger over flere dage i Nuuk end planlagt. Nu venter selskabet bare på en godkendelse.

Når byggeriet af Nuuks nye lufthavn begynder i morgen, kan fremtiden byde på flere sprægninger end de planlagte.

Sprængning på onsdag

Byggeriet af den nye internationale lufthavn i Nuuk begynder onsdag, når Kalaallit Airports laver den første sprængning.

 

Kalaallit Airports forventer, at lufthavnene i Nuuk og i Ilulissat vil stå færdige i slutningen af 2023.

 

Også lufthavnen i Qaqortoq er planlagt til 2023, og byggeriet forventes at blive udbudt næste år.

 

Begyndelsen af byggeriet i Nuuk bliver markeret klokken 16.30 og finder sted ved Sisorafiit- Skiliften.

Oprindeligt havde Kalaallit Airports planlagt to sprængninger om ugen, nemlig onsdag og søndag mellem klokken 7.00 og 9.00.

Planen blev lavet før, Kalaallit Airports havde underskrevet kontrakt med entreprenørselskabet Munck Gruppen, som har fået opgaven med at anlægge landingsbanerne i Nuuk og Ilulissat.

Men nu er planen blevet ændret. Kalaallit Airports har mulighed for at lave sprængninger mellem 7.00 til 22.00 hver dag, men det skal først drøftes med Mittarfeqarfiit og Air Greenland, siger Peter Wistoft, der er administrerende direktør for Kalaallit Airports.

LÆS OGSÅ Kalaallit Airports laver første sprængning til Nuuk Lufthavn

- Vi er i drøftelser med de instanser lige nu. Så lige så snart det ligger fast, melder vi selvfølgelig ud, hvad planerne er, siger han.

Nu afventer Kalaallit Airports en godkendelse fra Departementet for Miljø, og Peter Wistoft regner med, at Selvstyret siger god for det.

- Vi skal bare finde os til rette med aktørerne, således at det passer med flytrafikken, og at det generer mindst muligt. Fordi vi har fået tilladelse til at sprænge, siger han.

LÆS OGSÅ Munck Gruppen skal anlægge landingsbanerne i Nuuk og Ilulissat

Grunden til, at der kan komme flere sprægninger er en anden ændring, som Munck Gruppen og Kalaallit Airports har lavet i planerne. For egentlig var det planlagt at bygge og anlægge lufthavnene i Nuuk og Ilulissat på samme tid - men Munck Gruppen og Kalaallit Airports har besluttet at anlægge landingsbanen i Nuuk først, før arbejdet begynder i Ilulissat.

- Vi har indgået den aftale, at de primært koncentrerer deres arbejde i Nuuk i de første to år. Derefter flytter det væsentligste materiel op til Ilulissat, og så bygges der i Ilulissat i de sidste to år, siger Peter Wistoft.

Også flere sprængninger i Ilulissat

Også i Ilulissat kan man forvente flere sprægninger på kortere tid, oplyser Peter Wistoft. 

- Det kan man, men den kommende landingsbane i Ilulissat ligger langt uden for byen. Så det vil ikke komme til at genere nogen som helst. Og der er heller ikke nogen krav fra myndighederne om sprængningstidspunktet i Ilulissat, siger han. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt