Fødende flyttes på grund af lægemangel

Gravide i Region Disko kan efter 1. februar ikke længere føde på Aasiaat Regionssygehus på grund af problemer med at rekruttere personale.
Skrevet af Mette Wallach
02. november 2018 10:36

Region Disko har gennem længere tid haft svært ved at rekruttere læger. 

Og konsekvensen af det viser sig nu ved, at Aasiaat Regionssygehus fra 1. februar næste år ikke kan udføre kejsersnit og håndtere blødningskomplikationer i forbindelse med fødsler. 

LÆS OGSÅ Evaldsen vil give gravide hurtigere adgang til venteliste

Derfor skal gravide i Region Disko, der har termin efter 1. februar 2019, og som skulle have født på Aasiaat Regionssygehus overflyttes til Ilulissat Regionssygehus eller til Nuuk for at føde.

- Den midlertidige ændring af fødselsbetjeningen i Region Disko bliver indført, fordi der desværre ikke kan rekrutteres det personale, som er nødvendigt af hensyn til de fødenes sikkerhed. 

Jeg har stor forståelse for, at ændringen påvirker de gravide og deres familier, som havde en forventning om at kunne føde i Aasiaat. Det er samtidig vigtigt for mig at understrege, at beslutningen ene og alene er taget af hensyn til sikkerheden for de gravide og deres ufødte børn, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Abelsen.

Ordningen er midlertidig og vil blive evalueret efter et år.