Evaldsen vil give gravide hurtigere adgang til venteliste

Gravide bør have mulighed for at skrive barnet op til vuggestue tre måneder før termin. Et halvt år tidligere end i dag. Det mener medlem af Kommuneqarfik Sermersooqs kommunalbestyrelse, Randi Vestergaard Evaldsen, der har stillet forslaget.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
28. februar 2018 08:00

I dag bliver mange forældre udelukket fra at arbejde, på grund af den lange venteliste til vuggestue.

Hvis du skal skrive dit barn op til vuggestue, skal dit barn være fyldt tre måneder. Og i de resterende tre måneder af barslen må du håbe på en plads i en vuggestue, så du kan komme tilbage på job.

LÆS OGSÅ Perorsaasut akissarsiaat qaffanneqartariaqartut

LÆS OGSÅ Perorsaasussaaleqineq sanngiinnernik eqquivoq

I Kommuneqarfik Sermersooq ville du i dag stå som nummer 136 på ventelisten.

- Nogle forældre bliver nødt til at holde ferie når de skal tilbage på arbejdsmarkedet fordi der ikke er plads til deres barn i vuggestuen. Og det synes jeg er meget urimeligt for forældre, som skal tilbage på arbejdsmarkedet, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

Mulighed for planlægning

Derfor mener formand for Demokraterne at forældre skal skrive deres barn op tre måneder før termin, så de har et halvt år til at planlægge andre pasningsmuligheder.

- Så kan man få planlagt og finde en eventuel anden form for pasning hvis der ikke er plads til barnet i en vuggestue.

Randi Vestergaard Evaldsen pointerer, at hendes forslag ikke kommer til at løse det helt store problem for mange forældre; mangel på vuggestuepladser. Men hun håber alligevel, at forældre kan få en mere rolig tid med deres nyfødte, hvis hendes forslag bliver vedtaget:

LÆS OGSÅ Nuummi inissanik qulakkeeriniarput

- Det er blandt andet en af de ting jeg håber vil have effekter, fordi man i bund og grund vil have et halvt år mere til at få planlagt hvor barnet skal hen, siger formand for Demokraterne Randi Vestergaard Evaldsen.

Forslaget blev behandlet første gang i kommunalbestyrelsen i sidste uge, hvor et flertal sendte forslaget videre til behandling i udvalget.