Færøsk Lagting skal afgøre regeringskrise og fiskerireform

Tirsdag er en vigtig fiskerireform til tredjebehandling i det færøske Lagting. Reformen har været årsag til en større regeringskrise på Færøerne, fordi koalitionen ikke har kunnet få flertal for reformen.
Foto © : Begemot/Flickr Commons
Skrevet af Thomas Munk Veirum
12. december 2017 17:28

Blandt andet opstod der problemer internt i det socialdemokratiske regeringsparti, hvor to medlemmer valgte at trække støtten til forslaget.

Ifølge Beinta Løwe, der er journalist på Kringvarp Føroya, debatteres forslaget i Lagtinget i dag, men der er stadig usikkerhed om udfaldet af afstemningen:

- Ja, vi ved faktisk ikke, hvad resultatet bliver. For der er kommet flere ændringer og der har været en del gnidninger om det, og de behandler den stadig, så man tør ikke sige om den bliver vedtaget før afstemningen er slut, siger hun.

LÆS OGSÅ Der er gået fisk i vigtig fiskerireform

Ifølge Beinta Løwe vil afstemningen formentlig finde sted ved 17 tiden grønlandsk tid.

Hvis fiskerireformen vedtages, er det lykkedes den færøske regering at løse, den krise, som den har været i de seneste uger:

- Ja det må man sige, at hvis der her bliver vedtaget, som er den største sag for det her landsstyre, så er regeringskrisen løst, og dele af fiskerireformen vil træde i kraft nytårsaften, fortæller Beinta Løwe fra Kringvarp Føroya.

LÆS OGSÅ Regeringskrise på Færøerne

Hun siger desuden, at hvis ikke regeringen kommer igennem med en reform af fiskeriet på Færøerne, vil en stor del af fiskekvoterne gå tilbage til det offentlige 1. januar.

LÆS OGSÅ Politisk krise på Færøerne fortsætter