Fængselsforbund kræver opgør med lønforskel

Anstaltsbetjentes løn er kritisk lav, mener Fængselsforbundet, som vil have lønnen op på samme niveau som lønnen til fængselsbetjente i Danmark.  
11. april 2018 09:24

Fængselsforbundet råber nu op og kræver lige lønforhold mellem anstaltsbetjente i Grønland og fængselsbetjente i Danmark.

I dag er grundlønnen for en overbetjent i en grønlandsk anstalt 19.469 kroner før skat. Det er næsten 5.000 kroner lavere end for en fængselsbetjent i Danmark, oplyser Fængselsforbundet.

LÆS OGSÅ Forhandlinger skal sikre flere penge til kriminalforsorgen

Og det er helt uacceptabelt, siger Fængselsforbundets forbundssekretær, René Larsen, i en pressemeddelelse.

- Der må gælde et princip om lige løn for lige arbejde. Sådan er det ikke nu, hvilket vores kollegaers eksempler viser med alt tydelighed.

Fra 2015-2017 stoppede 12 procent af anstaltsbetjentene i Grønland, og i Nuuk er der i øjeblikket mangel på betjente.

LÆS OGSÅ Sara Olsvig sender lang ønskeseddel til justitsministeren

Og med lønefterslæbet i forhold til Danmark frygter René Larsen, at det fremover bliver endnu sværere at tiltrække og fastholde nye anstaltsbetjente. Han kræver nu – endnu engang – at Justitsministeriet handler i sagen.

- Fængselsforbundet har gjort opmærksom på denne problemstilling i mange år, men der sker ikke noget, siger René Larsen.

Justitsministeriet har tidligere påpeget, at anstaltsbetjentes løn fastsættes med overenskomstforhandlinger. Men at ministeriet vil afdække lønforholdene for både politi- og anstaltsbetjente i Grønland.