BILLEDER RG-medarbejdere har gymnastik på arbejdsskemaet

Fællesgymnastik i arbejdstiden er både populært og skaber glæde blandt medarbejderne, fortæller fiskerikoncernen Royal Greenland.
Skrevet af Mads Pedersen
16. november 2016 13:04
Versionist Simon Uldum -

Medarbejdere på Royal Greenlands fabrik i Kangaatsiaq bliver kaldt til fællesgymnastik med strækøvelser med elastik hver dag klokken 10.00. Det skriver Royal Greenland på sin hjemmeside.

Foto © : Carl Hansen/RG

Fabriksarbejderne bruger deres krop og løfter tunge ting. De arbejder ofte i bestemte arbejdsstillinger, og derfor er det nødvendigt at man også bruger kroppen på en anden måde.

Fællesgymnastik skaber ikke bare en sundere krop, det skaber også arbejdsglæde, fortæller tillidsmand og koordinator på Royal Greenlands fabrik i Kangaatsiaq, Aqqalu Martin Lynge.

- Jeg og mine kolleger på fabrikken er meget begejstrede for vores fællesgymnastik. Alle har udtrykt, at det skaber fælleskab og en gladere arbejdsdag. 

- Og naturligvis har vores kroppe godt af de øvelser vi laver, fordi vi arbejder i bestemte arbejdsstillinger - nogle med tunge løft, fortæller Aqqalu Martin Lynge, der instruerer sine kolleger i fællesgymnastikken, til Royal Greenlands hjemmeside.

Foto © : Carl Hansen/ RG

Gør en smidigere og skaber fælleskabsfølelse og arbejdsglæde

Aqqaluk Martin Lynge, der instruerer sine kolleger efter en vejledning, fortæller at han senere vil indarbejde andre øvelser i fællesgymnastikken.

- Selvom fællesgymnastikken med strækøvelser med en elastik kun varer mellem fem og ti minutter, gør det en forskel, det kan jeg selv mærke på min krop. Jeg er gladere og min krop er smidigere i løbet af dagen.

- Derfor kan jeg kun anbefale andre fabrikker og andre arbejdspladser at indføre fællesgymnastik på arbejdspladsen. Det skaber ikke bare en sundere krop, det skaber også arbejdsglæde og fælleskabsfølelse, siger Aqqaluk Martin Lynge.

Foto © : Carl Hansen/ RG