Evakuerede kan vende hjem

Borgerne fra Illorsuit og Nuugaatsiaq må dog væbne sig med tålmodighed.
24. juni 2017 12:53

Niaqornats borgere kan vende hjem, det oplyser Grønlands Politi, efter det er bliver vurderet, at der ikke længere er konkret fare for indbyggerne i Niaqornat, Saattut, Ukkusissat, Ikerasak, Qaarsut samt Uummannaq.

- Qaasuitsup Kommunia og Selvstyret oplyser, at der som følge af denne vurdering ikke længere vil være behov for at opretholde evakuering af Niaqornat. Derimod opretholdes evakueringen af Illorsuit og Nuugaatsiaq uændret, af hensyn til den størst mulige sikkerhed for befolkningen, hvis et nyt fjeldskred skulle indtræffe, skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Fem bygder meldes uden for fare

LÆS OGSÅ Eksperter fraråder at sprænge fjeld

Politiet har samtidig meddelt, at Sundhedsbetjeningen i Uummannaq snarest vil blive normaliseret.

Kommunen og Selvstyret fortæller, at de finder det betryggende for borgerne, at der ikke længere vurderes at være nogen konkret fare  for indbyggerne i Uummannaq og de bygder i området, der ikke er evakueret.

Kommunen og Selvstyret er gået i gang med at finde en løsning for, hvordan befolkningen og de ansatte i Niaqornat kan vende tilbage til bygden. Det vil blive meddelt de berørte borgere, institutioner og virksomheder direkte.

LÆS OGSÅ Over syv millioner samlet ind til ofre