Evakuerede får papir på nye boliger

To tredjedele af de evakuerede borgere fra flodbølgekatastrofen har nu fået papir på at de får permanent tag over hovedet. 33 husstande har skrevet under på Naalakkersuisuts tilbud om en permanent erstatningsbolig, oplyser naalakkersuisoq Simon Simonsen.
I Uummannaq er der gang i byggemodning og byggeri af 40 nye boliger til at huse evakuerede borgere. Foto © : KNR // Anton Gundersen Lihn
22. august 2018 12:49

Departementet for boliger og infrastruktur har i løbet af august afholdt møder med en række evakuerede borgere i Uummannaq.

Her er borgerne blevet præsenteret for den form for erstatningsbolig Naalakkersuisut kan tilbyde de enkelte husstande.

Naalakkersuisut har i juni fastsat nogle principper for tildeling af boliger. Det er blandt andet, at det kun er borgere, der havde folkeregisteradresse i Nuugaatsiaq og Illorsuit, da katastrofen skete, der får tildelt en bolig.

LÆS OGSÅ Uummannaq får ny bydel

Lejere får tilbudt en ny lejebolig, ejere af en bolig i en af de to bygder får et medbyggerhus, mens borgere, der selv har en bolig uden for de to bygder, de kan bo i, får en erstatning på 50.000 kroner.

Indtil videre har 33 skrevet under på tilbuddet, 3 har afslået og 18 mangler fortsat at komme til samtale med departementet.

LÆS OGSÅ Nye boliger klar til jul næste år

Naalakkersuisoq for boliger og infrastruktur, Simon Simonsen, forklarer at principperne skal sikre at alle bliver behandlet lige og at så mange som muligt bliver tilgodeset.

Og så skal tilbuddet om erstatningsboliger ikke ses som en erstatning, som man kender det fra forsikringer.

- Der er derimod tale om en humanitært præget indsats, med henblik på at hjælpe de berørte borgere videre i tilværelsen, skriver han.