Et ukendt objekt er blevet skudt ned over Canada

De canadiske styrker vil analysere resterne af objektet, skriver premierminister Justin Trudeau på Twitter.
Sådan så luftballonen ud, der blev skudt ned over USA 4. februar. Billedet har ikke noget at gøre med den nedskudte ballon i Canada. Foto © : Chase Doak/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
12. februar 2023 14:38

Et ukendt objekt er blevet skudt ned over det nordlige Canada.

Det skriver den canadiske premierminister, Justin Trudeau, lørdag på det sociale medie Twitter.

Objektet er blevet skudt ned i et samarbejde mellem det amerikanske og canadiske luftvåben.

- Jeg beordrede nedskydningen af en uidentificeret genstand, der krænkede canadisk luftrum, skriver Justin Trudeau på Twitter.

Premierministeren skriver desuden, at han har talt med den amerikanske præsident, Joe Biden, og at de canadiske styrker vil analysere resterne af objektet.

Objektet blev skudt ned over Yukon, der ligger i det nordvestlige Canada og grænser op mod den amerikanske delstat Alaska.

Flere flyvende objekter

Fredag skød et amerikansk jagerfly et andet ukendt objekt ned nær Alaska. Det er endnu uklart, hvad objektet var, og hvem der ejede det.

Pentagon har ifølge Reuters oplyst, at det var på størrelse med en lille bil og fløj lidt over 12 kilometer over jorden.

Ifølge Reuters har de arktiske vejrforhold og en begrænset mængde dagslys vanskeliggjort søgningen efter objektet.

- Vi har ingen yderligere detaljer på nuværende tidspunkt om objektet, inklusive dets muligheder, formål eller oprindelse, oplyste U.S Northern Command lørdag ifølge Reuters.

I slutningen af januar blev en kinesisk luftballon observeret over amerikansk territorium. Det fløj i det amerikanske og canadiske luftrum i en uge, før det blev skudt ned efter ordre fra Joe Biden 4. februar.

Det amerikanske forsvarsministerium mener, at Kina brugte luftballonen til at spionere. Kina hævder derimod, at ballonen var en civil vejrballon, der var blæst ud af kurs.