Et rekordstort antal krydstogtskibe kommer til Grønland

480 krydstogtskibe har meddelt anløb til forskellige destinationer i Grønland til Visit Greenland. Det er næsten 100 flere end sidste år, og derfor forventes der en meget travl sommer i turisterhvervet.
Et rekordstort antal krydstogtskibe anløber i år forskellige destinationer i Grønland.
22. marts 2023 11:25

480 krydstogtskibe.

Det er så mange krydstogtskibe, som i år meldt deres anløb til Visit Greenland. Det er et rekordstort antal og næsten 100 flere end sidste år.

Det betyder også, at de i turisterhvervene forventer en meget travl sommer. 

60 af krydstogtskibene anløber i Qaqortoq. Det betyder med andre ord, at der kommer over 68.000 turister til den sydgrønlandske by, og derfor er forberedelserne i turisterhvervet også allerede i gang.

- Der bliver meget at lave, vi har travlt med forberedelserne, især hvad angår medarbejdere, fortæller direktøren i Greenland Sagaland, Pitsi Høegh, til KNR.

Skal bruge flere medarbejdere

Greenland Sagaland står for betjeningen af krydstogtskibene, når de anløber. Sidste år tog de imod 40 krydstogtskibe, men i år skal de altså tage mod 60.

Det betyder også, at de skal have fundet endnu flere medarbejdere, men de hænger ikke på træerne.    

- Vi er konstant underbemandede. I sommersæsonen, når de mange studerende kommer hjem, mangler vi ikke nogen, men når studierne begynder igen i slutningen af august, så mangler vi pludselig mange medarbejdere, siger Pitsi Høegh.

En af dem, der ved, hvor meget arbejde det kræver, når et krydstogtskib anløber, er 22-årige Nikkie Bendtsen, som er uddannet turistguide og betjener turisterne fra skibene i sommerperioden.

- Vi arbejder mindst 12 timer på skibet. Vi afgør selv, hvor længe vi arbejder, men mindst 12 timer, siger hun til KNR.

Men selvom der er meget arbejde, og hverdagen er travl, mener hun ikke, at man skal være bange for at søge et job som turistguide.

Det er nemlig et arbejde, hvor man møder en masse forskellige mennesker.

- Hvis man er glad for at arbejde med mennesker, så skal man prøve at arbejde med turister, fortæller Nikkie Bendtsen.

Sidste år anløb 388 forskellige krydstogtskibe forskellige destinationer i Grønland.