Et Godt Liv i Danmark får permanent bevilling

Foreningen Grønlandske børn får en permanent bevilling på finansloven til integrationsprojektet Et Godt Liv i Danmark. Det er resultatet af satspuljeforliget, som netop er faldet på plads.
Skrevet af Martine Lind Krebs
14. november 2011 11:44

- Den utryghed, der har været omkring de her projekter ophører. Nu kommer de permanent op finansloven og får en bevilling, så de ikke længere år efter år skal skrive ansøgninger og skabe utryghed omkring projektet, fordi de skal ud og søge om penge. Det er slut nu, siger en tilfreds formand for Socialudvalget, SF’s Özlem Sara Cekic.

Foreningen Grønlandske Børn får fra 2013 en årlig bevilling på 6 millioner kroner. Og desuden får også Det Grønlandske Hus i Aalborg en permanent bevilling på finansloven på en halv million kroner.

- De grønlandske huse og Foreningen for Grønlandske Børn gør et kæmpe stykke arbejde, som ikke kan vurderes i kroner og ører. Og derfor har det været vigtigt for mig, at de skal de havde ro til at lave det stykke arbejde, som de er utrolig dygtige til. Og så synes jeg også vi har en særlig forpligtelse over for grønlændere i Danmark, som skulle afspejle sig i den aftale, vi lavede, siger Özlem Sara Cekic.

Det har ikke mindst været den høring, som Foreningen Grønlandske Børn holdt på Christiansborg, som har overbevist politikerne.

- For første gang har der været enighed om, at det her var noget, vi i fællesskab skal forpligte os på, siger hun.

Projektet Et Godt Liv i Danmark koster omkring 10 millioner årligt, men selv om bevillingen  ikke er nok til at finansiere det projekt for udsatte grønlandske børn, som før blev betalt af satspuljen, så er det nok til at sikre projektets overlevelse, siger Özlem Cekic.

- Nu permanentgør vi det. Det vil sige, at nu får de penge til deres drift. Hvis de skal have ekstraprojekter kan de søge midler fra en pulje, som alle kan søge. Men selv det at skabe ro om deres ansættelser og driftsudgifter, det har vi sikret.

De grønlandske huse i Aarhus, Odense og København får allerede midler fra finansloven, og derfor er der ikke bevilliget ekstra til dem, oplyser Özlem Sara Cekic.