Endnu et selskab appellerer Pituffik-afgørelse

Copenhagen Arctic A/S appellerer nu også dele af kendelsen fra den amerikanske domstol om Pituffik-kontrakten. Det sker, selvom selskabet fik medhold i klagen mod det amerikanske luftvåben.
04. august 2015 07:57

Selskabet Copenhagen Arctic A/S appellerer nu også en del af den kendelse, som den amerikanske domstol, Federal Court of Claims, afsagde i maj om servicekontrakten på Pituffik.

Det oplyser selskabets adm. direktør, Jeppe Handwerk, til KNR.

Appellen sker, selv om Copenhagen Arctic A/S selv var med til at rejse sagen imod det amerikanske luftvåben i foråret - og fik medhold.Men ifølge Jeppe Handwerk mangler der at blive taget stilling til en del af selskabets klage.

- Vi mener ikke, at dommeren tog stilling til brugen af underleverandører, som skulle være danske først og fremmest. Vi mener, at det mangler klart i afgørelsen, siger han.

LÆS OGSÅ Aarsleff: Servicekontrakt bør gå til os

LÆS OGSÅ US Air Force ønsker at forlænge Thulekontrakt

 

Danske underleverandører eller ej
Copenhagen Arctic A/S benytter sig ifølge firmaets oplysninger kun af dansk- og grønlandsk-registrerede underleverandører. Afklaringen omkring reglerne for underleverandører er dog vigtig af ‘strategiske årsager’, oplyser direktøren.

- Vi mener, at med det team, som vi har sat, er der behov for at få klare linjer i forhold til udbudsmaterialet, som klart tilkendegjorde, at hvis man brugte udenlandske underleverandører, så skulle man retfærdiggøre brugen deraf. Der mener vi, at vi står super stærkt. Og det vil vi gerne have bekræftet af en dommer.

Han ønsker dog ikke at udtale sig om, hvorvidt nogle konkurrenter gør brug af udenlandske underleverandører.

Appellen er nu sent videre til instansen U.S. Court of Appeal for the Federal Curcuit, som behandler appelsager imod den amerikanske stat inden for handel og patent-området.

Sagen forventes at tage mellem tre til seks måneder.

Også selskabet Exelis Services A/S har valgt at appellere kendelsen fra den amerikanske domstol. Det sker, efter selskabet blev frataget servicekontrakten på Pituffik, som det i første omgang ellers vandt ved udbuddet i efteråret. 

LÆS OGSÅ Exelis Services appellerer kendelsen

LÆS OGSÅ Ny midlertidig kontrakt vækker glæde hos GC