Endnu en Siumut-politiker kritiserer nye afgifter

Siumutterne står nærmest i kø for at kritisere Naalakkersuisuts afgiftspakke. En afgiftspakke, som Siumut altså er medafsender på, men som medlemmerne ikke bryder sig om.
Suka K. Frederiksen Foto © : Siumut
15. september 2015 09:06

Seneste kritiker er medlem af Inatsisartut Suka K. Frederiksen. 

Politikeren gør det klart, at hun har forståelse for, at der er et hul i landskassen, som skal lukkes. Hun peger blandt andet på de reformer, hendes eget parti i årevis har skubbet foran sig, som årsag.

Læs også Afgiftsforslag møder yderligere kritik

Suka K. Frederiksen støtter alligevel ikke afgifter på brændstof.

- Vi må sikre, at de dårligst stillede borgere ikke bliver endnu mere belastet og ringere stillet i forhold til det, vi gik til valg på. Det er ikke Siumuts politik at belaste dem yderligere, lyder det fra Frederiksen.

Siumutpolitikeren mener, at der er behov for gennemarbejdede løsninger og kommer selv med et par bud.

Læs også Hold fingrene fra afgifts-skruen

For eksempel foreslår hun, at der skal skæres i konsulentudgifterne. Samtidig vil hun dog have hurtigere sagsbehandling ved råstofprojekter. En stor del af konsulentudgifterne går imidlertid netop til arbejdet med disse projekter.

Herudover peger Suka K. Frederiksen også på et par gamle travere, nemlig omlæggelse af selskabernes ejerforhold og en fremrykning af anlægsopgaver, som allerede er i anlæg og renoveringsfonden.

Læs også Én pakke snus for 150 kroner