Anthon om Nersornaat: En medalje passer ellers ikke til mig

Anthon Geisler fyldte 100 år torsdag. Og han havde ikke forventet at få en fortjenstmedalje.
Skrevet af Kathrine Kruse
22. februar 2019 18:07

Formanden for Inatsisartut Vivian Motzfeldt tildelte Nersornaat i sølv til erhvervsdrivende og købmand Anthon Geisler i går torsdag på hans 100 års fødseldsdag. 

Nersornaat i sølv fik han som anerkendelse for en lang og engageret indsats som erhvervsdrivende og købmand, hvor han, til trods for sin høje alder, stadig går på arbejde hver dag. 

- Som menneske er du en rollemodel for dine medmennesker, et menneske der i alle henseender finder selvforsørgelse vigtig. Hvis der var flere her i landet, der havde en overbevisning som din, ville afhængigheden af offentlig forsørgelse ikke være så udbredt som tilfældet er, sagde Vivian Motzfeldt i sin tale til Anthon Geisler. 

- For at fremhæve din uovertruffenhed vil jeg eksempelvis sige, at der iblandt kongerigets seks millioner borgere ikke er muligt at finde én eneste som dig, sagde hun. 

 har her mulighed for at video fra tildelingen af Nersornaat i sølv til Anthon Geisler i Hotel Arctic i går torsdag. Eller også har du mulighed for at gense indslaget om Anthon Geislers store dag fra torsdagens Qanorooq ved at følge dette her link.