En 60-årig mand skal i anstalten for at forsøge at slå sin storebror ihjel

Overfaldet skete i Narsaq i november sidste år. Storebroren flygtede til et nærliggende alderdomshjem, hvor det lykkedes ham at tilkalde hjælp, inden han faldt bevidstløs om.
Qeqqa Kredsret Sisimiut 2
Den 60-årige blev kendt skyldig i at have overfaldet sin storebror i storebrorens hjem i Narsaq 3. november sidste år. Foto © : Dorthea Reimer-Johansen
Skrevet af Christine Hyldal
15. september 2023 11:14

I onsdags blev en mand på 60 år fundet skyldig i forsøg på manddrab, vold og trusler.

Det skete i Kujalleq Kredsret, hvor manden blev idømt fire år og seks måneder i anstalten, skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Den 60-årige blev kendt skyldig i at have overfaldet sin storebror i storebrorens hjem i Narsaq 3. november sidste år.

Ifølge politiet slog og sparkede den dømte sin storebror flere steder på koppen og i hovedet. Han sagde, at han ville slå storebroen ihjel og stak ud efter ham med en brødkniv, som ramte ham i ansigtet.

Storebroen flygtede til et nærliggende alderdomshjem, hvor det lykkedes ham at tilkalde hjælp, inden han faldt bevidstløs om, meddeler politiet.

Flere kritiske skader

Han havde under overfaldet pådraget sig flere kritiske skader og måtte overføres til Dronning Ingrids Hospital i Nuuk for at få behandling.

Den 60-årige lillebror blev tiltalt for forsøg på manddrab og for tidligere at have begået vold mod sin storebror og for at have truet og begået vold mod andre. Den 60-årige nægtede sig skyldig i forsøg på manddrab, men erkendte at have begået vold mod sin storebror.

Kujalleq Kredsret fandt dog manden skyldig i alt det, han var tiltalt for. 

Bror kunne have været dræbt

Anklagerfuldmægtig Cecilie Stürup Sørensen er selvsagt tilfreds med dommen:

- Hvis ikke det var lykkedes storebroren at flygte og tilkalde hjælp, så peger alt på, at vi i dag ville have stået med en drabssag i stedet. Den forurettedes skader var så alvorlige og behandlingskrævende, at der ikke var nogen tvivl om, hvad den domfældtes hensigt var, siger hun i pressemeddelelsen.

- Den 60-årige blev samtidig dømt for flere andre voldsforhold og trusler, så jeg er meget tilfreds med, at retten har fulgt vores påstand om fire år og seks måneders anstaltsanbringelse.