EM-fodbold: Asii Kleist Berthelsen scorer for Danmark

Det danske U-19 landshold i kvindefodbold lagde hårdt ud i EM-kvalifikationskampe onsdag aften, hvor Asii Kleist Berthelsen gjorde sig godt bemærket – igen.
17-årige Asii Kleist Berthelsen er godt med i det danske U-19 landshold Foto © : Jens M. Madsen
Skrevet af Noah Mølgaard
22. oktober 2021 13:57

17-årige Asii Kleist Berthelsen fra Nuuk viste igen god præcision med sit venstre ben onsdag aften.

Der scorede hun to gange, da Danmarks U-19 landshold besejrede Tyrkiet med 6-0 i en EM-kvalifikationskamp og der venter stadig to spændende kampe.

Regnen silede ned på Østerbro Stadion, da kampen blev afviklet og Asii Kleist Berthelsen startede på udskiftningsbænken og kom først ind på banen i anden halvleg.

Men hun var målsøgende fra det øjeblik hun trådte ind på grønsværen og havde flere skud mod mål.

- Jeg var med i kampen i 20 minutter og scorede to mål i den periode. Det er jeg meget tilfreds med. Jeg havde ellers flere chancer, men er også meget glad for mine fuldtræffere, fortæller Asii Kleist Berthelsen til KNR.

Det danske U-19 landshold var klart bedre end Tyrkiet. Asii Kleist Berthelsen håber på, at hendes indsats i kampen giver anledning til længere spilletid i kampen i morgen lørdag mod Ungarn og mod Finland på tirsdag.

Asii Kleist Berthelsen og det nuværende danske U-19 landshold har ikke mødt Ungarn og Finland før. Men den gode kamp mod Tyrkiet og den gode stemning på holdet giver optimisme.

- Vores samarbejde på holdet kører godt nu. Og selvom vi ikke har mødt de to landshold før, så tror jeg på at vi kan vinde begge kampe, siger Asii Kleist Berthelsen.

U-19 EM bliver afviklet i Tjekkiet næste år fra slutningen af juni.