Elite Sport Greenland: Vi mangler eliteudøvere

Der mangler eliteudøvere inden for sportens verden i Grønland. Men det vil Elite Sport Greenland nu gøre noget ved:
16. november 2015 04:33

Organisationen vil nemlig være mere opsøgende over for talentmassen i de enkelte idrætsforbund og på den måde udvikle eliteidrætten her i landet.

På Elite sport Greenlands repræsentantskabsmøde i fredags var der bred enighed om, at der mangler sportstalenter, og det billede vil Elite Sport Greenland prøve at vende ved at få tilføjet flere midler til idrætten.

- Det er ikke kun et spørgsmål om, at give den enkelte sportsudøver flere penge, men det er også lige så meget at skabe viden og læring om, hvad der skal til for at gå hele vejen, og samtidig have lyst til det, hedder det i en pressemeddelele fra Elite Sport Greenland.

Organisationen mener, at samarbejde med forskellige forbund her i landet kan være en løsning for at højne talenternes niveau.

- Derfor skal samarbejde med grønlands Idrætsforbund udvikles og konkrete samarbejdsområder skal identificeres, skriver Elite Sport Greenland videre.

LÆS OGSÅ Stor interesse for idræt som linjefag på gymnasiet i Nuuk

Desuden ønsker bestyrelsen i ELite Sport Greenland en tættere dialog med specialforbundene., således at der kan ydes støtte i form af viden og penge til målrettede projekter.

Arbejdet med at udvikle eliteudøvere er allerede påbegyndt i 2015 med en tættere dialog med enkelte specialforbund.
-Men det skal nu videreføres, skriver Elite Sport Greenland.

Langrendsløberne Martin møller og Karl Peter Kristensen samt herrelandsholdet i håndbold får i dag økonomisk støtte fra Elite Sport Greenland. Derudover er der en håndfuld talenter, der også bliver støttet.

Også Futsal skal køre som et projekt med det formål at få skabt en elite på lang sigt, oplyser Elite Sport Greenland.