To eksplosioner rammer nær Israels ambassade i København

Ingen er kommet til skade, efter at der har været to eksplosioner nær Israels ambassade nord for København.
Israels ambassade i Danmark ligger i Hellerup nord for København. Det var tæt herved, at tp eksplosioner i nat skete. Foto © : Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
02. oktober 2024 09:34

Københavns Politi undersøger onsdag morgen dansk tid to eksplosioner nær den israelske ambassade i Hellerup i det nordlige København.

Det oplyser politiet på et pressemøde onsdag morgen dansk tid.

- Der har i nat været to eksplosioner i umiddelbar nærhed af den israelske ambassade. Ingen er kommet til skade.

- Lige nu har vi iværksat en bred efterforskning og en øget politimæssig tilstedeværelse i området, siger Jakob Hansen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, på pressemødet.

Politiet kan onsdag morgen ikke sige noget om, præcis hvor eksplosionen fandt sted, men at det er i nærheden af den israelske ambassade.

- Vi kigger naturligvis på den israelske ambassade. Det er en vinkel, vi kigger på, men det er for tidligt at sige, om der er en sammenhæng, siger Jakob Hansen.

Det kan heller ikke oplyses, hvad der blev sprængt, eller hvor voldsom eksplosionen var.

Den israelske ambassade i Danmark skriver på Facebook, at ambassadens folk er chokerede efter eksplosionerne, men at man har tillid det danske politi i deres håndtering af sagen og den videre efterforskning, lyder det.

Israels ambassade ligger i Hellerup i det nordlige København på Lundevangsvej 4.

Internationalt befinder Israel sig i øjeblikket i krig med den militante gruppe Hamas i Gazastriben. Derudover kæmper landet også mod den militante Hizbollah-bevægelse i Libanon.

Tirsdag blandede Iran, der støtter både Hamas og Hizbollah, sig også og sendte adskillige missiler ind over Iran.