Efter svindelsag: Forsvarsminister udskyder besøg i Grønland

Den planlagte rejse for forsvarsminister Trine Bramsen til Grønland i næste uge er udskudt på grund af sag om manglende kontrol og svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fik fredag hård kritik fra Statsrevisorerne og Rigsrevisionen, og derfor aflyser ministeren sit planlagte besøg mandag og tirsdag i Grønland for at få klarhed i sagen. Foto © : Forsvarsministeriet
Skrevet af Ritzau
07. december 2019 10:27

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) udskyder sin rejse til Grønland som følge af den versende sag om manglende kontrol og svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fik fredag hård kritik fra Statsrevisorerne og Rigsrevisionen, og derfor aflyser ministeren sit planlagte besøg mandag og tirsdag i Grønland for at få klarhed i sagen.

- Der er rettet en meget alvorlig kritik mod Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

- Det er en sag, som jeg tager dybt alvorligt - og som jeg hurtigst muligt ønsker at nå til bunds i og rydde op efter. Det samme gælder ministeriets håndtering af sagen, siger Trine Bramsen.

LÆS OGSÅ Forsvarsminister Trine Bramsen besøger Grønland i næste uge

- Det betyder desværre også, at jeg må aflyse mit besøg i Grønland i den kommende uge, hvor jeg ellers skulle have besøgt danske soldater og mødtes med grønlandske politikere. Jeg håber at kunne besøge Grønland i det nye år i stedet.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse servicerer myndigheder under Forsvarsministeriet ved at levere og udvikle de fysiske rammer.

Styrelsen er fanget i en sag om to ansattes mulige millionsvindel i forbindelse med indkøb, som kom til offentlighedens kendskab torsdag.

I en rapport har Rigsrevisionen fundet fejl i 54 ud af 64 undersøgte indkøb.

Som eksempel brugte Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse 291 millioner kroner i december 2018, hvilket er over halvdelen af budgettet for hele året.