Dronningen: Trump er stadig velkommen

Den amerikanske præsident er fortsat velkommen til at besøge Danmark. Det siger dronning Margrethe i dag til TV2.
Trump er stadig velkommen fortalte Dronningen under et besøg i Schleswig-Holstein. Foto © : Carsten Rehder/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
05. september 2019 15:44
Versionist Mads Lynge

Så selv om Donald Trump aflyste det ellers planlagte statsbesøg i Danmark, så må han gerne lægge vejen forbi en anden gang.

- Det kan jo ske, at man bliver nødt til at aflyse et besøg, og så må man se, om det bliver gentaget senere. Jeg regner med, at han pludselig siger: "Nu kan jeg godt", for invitationen står ved magt, siger dronning Margrethe.

Det var meningen, at den amerikanske præsident skulle have besøgt Danmark 2.-3. september.

Men besøget blev som bekendt aflyst, efter at statsminister Mette Frederiksen have afvist at diskutere et muligt salg af Grønland med Trump.

Den bratte afvisning fra USA kom bag på både kongehuset og Mette Frederiksen.

- Jeg synes, det er ærgerligt, og jeg er selvfølgelig også overrasket, sagde statsministeren blandt andet.

Forholdet mellem Danmark og USA er dog stadig godt. Det slog Mette Frederiksen fast nogle dage efter aflysningen, hvor hun fortalte, at hun og Trump havde haft en konstruktiv telefonsamtale.

Selv om præsidenten sagde nej til at komme på det planlagte besøg i begyndelsen af september, smækkede han ikke døren i over for et fremtidigt visit.

Han ville "udsætte mødet til et andet tidspunkt", skrev Trump blandt andet på Twitter 21. august, hvor det danske besøg blev droppet.