Dronning Margrethe er blevet vaccineret mod coronavirus

På årets første dag har den danske monark modtaget første dosis af en vaccine mod corona.
Corona har været et "kostbart bekendtskab" for Grønland og Færøerne, for her har man lidt store økonomiske tab. Det siger dronning Margrethe i sin nytårstale, som hun holdt for 49. år i træk. Foto © : Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
01. januar 2021 14:44

Dronning Margrethe er 1. januar blevet vaccineret mod coronavirus. Hun skal have anden dosis om tre uger. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Dronningen holdt torsdag aften sin nytårstale, hvor hun glædede sig over, at vaccinen er kommet til Danmark.

LÆS OGSÅ Dronningen håber at kunne besøge Grønland til sommer

Hun manede dog til forsigtighed de kommende måneder.

- Vi skal stadig passe på, når vi omgås hinanden, sagde hun og bragte en særlig tak til de ansatte i sundhedsvæsnet, der har kæmpet mod pandemien.

Og selvom Grønland - sammenlignet med mange andre lande - har været mindre påvirket af covid-19, så har virusset også haft indflydelse på livet her og på Færøerne.

- Begge samfund har gennem en stor indsats og god forståelse været i stand til at begrænse udbruddet af sygdommen, men alligevel har epidemien været et kostbart bekendtskab, sagde dronningen.

- Turistindustrien, som i de senere år har betydet mere og mere for begge samfund, er nærmest gået helt i stå – med store økonomiske tab til følge. Til sommer er det mit håb igen at kunne besøge både Færøerne og Grønland, lød det i nytårstalen.