Drab: Retsmedicinere og en brandhund er kommet til Nuuk

Efterforskere og kriminalteknikere skal assistere Grønlands Politi i sagen om drab på en 82-årig kvinde.
Kvinden blev fundet i sin lejlighed i Nuuks bymidte tidligt tirsdag morgen. Foto © : Carsten Faurschou/ KNR
Skrevet af Christine Hyldal
03. februar 2023 12:16

Rettelse: Den dræbte kvindes alder er rettet til 82. KNR har tidligere skrevet, at hun var 80. Vi beklager fejlen.

En hund, som er specialtrænet i at lugte brandbare væsker, retsmedicinere og kriminalteknikere fra Danmark er ankommet til Nuuk. De skal assistere politiet i efterforskningen af drabet på en 82-årig kvinde.  

Det meddeler Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi er stadig i den indledende fase, hvor vi efterforsker på højtryk og sikrer alle detaljer, så vi kan få et klart billede af hændelsesforløbet. Vi har en række vigtige efterforskningsskrift foran os, som blandt andet kræver den kriminaltekniske og retsmedicinske assistance, som nu er ankommet, siger Lars Bjerregaard, der er leder af efterforskningen.

Den 82-årige blev fundet i en lejlighed i Blok O på Ceresvej i det centrale Nuuk tidligt tirsdag morgen, efter der var sat ild til hendes lejlighed.

Mand blev tilbageholdt i tre døgn

En mand i 30’erne blev fremstillet i Sermersooq Kredsret i onsdags og sigtet for både drab og ildspåsættelse. Han nægtede sig skyldig. Retten har tilbageholdt i tre døgn, og i morgen skal retten så igen tage stilling til, om han skal blive ved med at være tilbageholdt.

LÆS OGSÅ Retten tilbageholder drabssigtet i tre døgn

Brandhunden skal gennemgå lejligheden gerningsstedet for spor, og efterforskere fra Københavns Politi er også med til at assistere Grønlands Politi.

Vil stadig gerne have hjælp 

Politiet opfordrer fortsat folk til at kontakte dem, hvis de har informationer, der kan have interesse for sagen.

Det gælder især personer, der bor i nærheden af Blok O, der eventuelt kunne have privat overvågningsudstyr, der kunne pege ud mod Blok O.

Også folk på Kongevej, Tuujuk og Ceresvej bedes være særlige opmærksomme på, hvad de har oplevet i tidsrummet fra natten mellem mandag 30. og tirsdag 31. januar - altså fra midnat til klokken 08.00 tirsdag morgen.

Politiet kan kontaktes på 701448.