HUNDESYGE Dorph vil have ekstra dyrlæge

Tidligere var der to dyrlæger og en kontormedarbejder i Qaasuitsup Kommunia, og det er ikke tilfredsstillende med kun en dyrlæge, mener borgmesteren.
Når jeg bliver stor, vil jeg også trække tunge slæder Foto © : Walter Turnowsky/KNR
28. januar 2016 08:08

Qaasuitsup Kommunia mangler i den grad en dyrlæge, der kan varetage de nødvendige vaccinationer af hunde.

Det mener borgmester Ole Dorph, som ærgrer sig over, at Selvstyret har sparet den ene af kommunens to dyrlæger væk.

- Det er ikke særligt tilfredsstillende, også fordi Qaasuitsoqs hundestand tæller over 12.000 slædehunde, siger Dorph.

Lige nu er kommunens eneste dyrlæge langtidssygemeldt og Qaasuitsup Kommunia venter stadigt på svar fra Selvstyret om, hvad de vil gøre for at sikre en dyrlæge til området.

Læs også Bureaukrati koster hundeliv

Det sker mens antallet af hunde, som er døde på grund af hundesyge, nu har rundet de 70.

Kommunen har ikke kunne komme til vaccinerne, der ligger opbevaret hos embedsdyrlægen. Denne er sygemeldt og bortrejst og der ikke iværksat nogen foranstaltninger.

Klar til selv at ansætte dyrlæge

Hvis Selvstyret ikke er klar til at ansætte en nyt dyrlæge i Qaasuitsup Kommunia er borgmesteren klar til selv at tage affære.

Det vigtigste lige nu er at få et klart svar fra Selvstyret om de vil ansætte endnu en dyrlæge eller kontormedarbejder, siger borgmesteren.

- Eller simpelthen sige til kommunen; Vi har ikke flere penge. Så må vi jo tage det op i vores kommunale regi, om vi skal have vores egen dyrlæge. I hvert fald skal vi have fat i Selvstyret meget hurtigt, så vi kan finde en tilfredsstillende løsning for alle parter, siger Ole Dorp.

Læs også Lukket for til- og frakørsel i Saqqaq og Qeqertaq

Der har førhen været ansat to dyrlæger samt en kontormedarbejder i Qaasuitsup kommunia, men nu er den ene dyrlæge og kontormedarbejderen sparet væk, siger Ole Dorph .