Doris kritiserer Villy og Kuupik

Siumuts folketingsmedlem Doris Jakobsen efterlyser i et åbent brev til udenrigsminister Villy Søvn og Formanden for Naalakkersuisut, Kuupik Kleist et klart svar på, hvordan Danmark og Grønland vil bruge det danske EU-formandsskab til at fremme retten til bæredygtig fangst af havpattedyr.
27. januar 2012 06:20

Brevet er en reaktion på, hvad hun kalder "et skuffende svar" fra Villy Søvndal, der kun lover støtte til Grønlands egne bestræbelser på at udbrede kendskabet til og forståelsen for Grønlands særlige vilkår. Herunder retten til opretholdelsen af de traditionelle legitime erhverv. Blandt andet også behovet for handel med sælprodukter.

Doris Jakobsen mener, at Søvndal med sit svar har sendt et klart signal til Grønland og ICC, at der ikke bliver nogen hjælp at hente i den årelange kamp for retten til at bæredygtig brug af de arktisk havområders ressourcer.

Hun henviser til, at Kuupik Kleist og Villy Søvndal både på regerings- og partiniveau er formelle samarbejdspartnere.

- Derfor var vi nok nogen, der forventede, at I sammen kunne gøre det bare lidt bedre på dét område, understreger Doris Jakobsen.

Med mindre - som hun udtrykker det - at der foreligger en større handlingsplan fra Kuupik Kleist med massiv støtte fra udenrigsministeriet.

- Hvis det er tilfældet vil jeg bede Jer begge to om fortælle offentligheden og mig, hvad I mener med regeringens støtte til Grønlands egne bestræbelser i denne sag i det kommende halve år, lyder meldingen fra Doris Jakobsen.