Doris J. Jensen: Stop med at mistænkeliggøre Siumut

Siumuts ordfører mener, at medierne kommer med ukorrekte informationer, og at historierne skaber mistro. Sermitsiaq.AG og KNR svarer tilbage.
- Det er naturligvis en prioriteringssag, hvad medierne bringer af nyheder, men timingen i netop disse historier er desværre påfaldende. Det er alt for nemt og ansvarsløst, at lave hurtige overskrifter der skaber splittelse i samfundet, siger Doris. Foto © : Arctic Circle
02. oktober 2020 17:22

- Jeg må konstatere, at de grønlandske medier oftere og oftere fører personsager mod enkelte Siumut-medlemmer.

Det siger Siumut mediepolitiske ordfører Doris Jensen i en pressemeddelelse.

I den seneste tid har både avisen Sermitsiaq og KNR bragt historier, som handler om nogle af partiets medlemmer. 

LÆS OGSÅ Medie: Politikere købte joller med offentligt tilskud

Hos avisen Sermitsiaq blev det afsløret, at Karl Kristian Kruse, Nikkulaat Jeremiassen og Henrik Fleischer havde fået tilskud fra Selvstyret til køb af joller til dem selv. De sendte efterfølgende sagen videre pressenævnet.

Senere kom der en historie i KNR om Kim Kielsens bilforbrug.

Det har fået bægeret til at flyde over hos Siumut.

- Det er naturligvis en prioriteringssag, hvad medierne bringer af nyheder, men timingen i netop disse historier er desværre påfaldende. Det er alt for nemt og ansvarsløst, at lave hurtige overskrifter der skaber splittelse i samfundet, siger Doris.

Nyhedschef: Siumut har et særligt ansvar

Hos KNR forklarer nyhedschef Mikkel Bjarnø Lund, hvorfor Siumut er særligt er i fokus:

- Siumut er ikke bare Grønlands største parti, det er også regeringsbærende parti her i Grønland. De har et særligt ansvar for landets udvikling og har mest magt af alle. Og derfor har de selvfølgelig også pressens særlige opmærksomhed i forhold til, hvordan de forvalter den her magt, siger han.

Ifølge Doris J. Jensen og Formandens Departement i Selvstyret er KNR’s oplysninger om Kim Kielsens bilforbrug forkerte.

Hos KNR er man ved at dobbelttjekke aktindsigten, som KNR har fået fra Selvstyret selv, og som også dannede grundlaget for artiklen.

LÆS OGSÅ Kielsens biler sluger knap 700.000 kroner fra landskassen

- Der er stillet spørgsmålstegn ved de oplysninger vi har bragt. Vi er ved at undersøge det, men vi har ikke konklusionen endnu, siger Mikkel Bjarnø Lund.  

- Så vidt vi kan se, så kan vi heller ikke få deres tal (Selvstyrets, red.) til at passe, så lige nu er vi i gang med at undersøge de reelle fakta endnu en gang.

Med hensyn til timingen af KNR's historie om Kim Kielsens bilforbrug, der blev udgivet på åbningsdagen for Inatsisartuts efterårssamling, forklarer nyhedschefen, at coronakrisen og mangel på medarbejdere har skubbet historien.

KNR fik aktindsigt i Kim Kielsens bilforbrug i januar i år. 

Sermitsiaq.AG kan ikke genkende Doris' kritik

Chefredaktør og direktør for Sermitsiaq.AG, Christian Schultz-Lorentzen, kan heller ikke genkende Doris J. Jensens kritik:

- Jeg kan slet ikke genkende Doris J. Jensens kritik af medierne, og at Siumut generelt skulle være udsat for en forfølgelse. Naturligvis er Siumut mere i fokus i medierne end andre partier. Siumut er det bærende regeringsparti. Det tiltrækker sig opmærksomhed. Sådan er det med magthavere. Anderledes kan det ikke være, siger han.

Rettelse: Christian Schultz-Lorentzens titel er blevet ændret. Han er ikke redaktionschef men chefredaktør og direktør. knr.gl beklager fejlen.