Ifølge Sermitsiaq.ag fik Karl Kristian Kruse sidste år over 330.000 kroner i tilskud til en ny båd. Endnu en tidligere naalakkersuisoq for fiskeri - Nikkulaat Jerimiassen - har ifølge Sermitsiaq fået knap 265.000 kroner til en ny båd. Foto: KNR

Medie: Politikere købte joller med offentligt tilskud

Departementet for fiskeri har givet omkring 800.000 kroner til tre fremtrædende Siumut-politikere til køb af joller.

I omegnen af 800.000 kroner har Selvstyret givet i tilskud til tre toppolitikere i Siumut gennem den såkaldte fiskerifinansieringspulje.

Det skriver Sermitsiaq.AG.

Ifølge avisen drejer det sig om den nuværende næstformand i Siumut og tidligere naalakkersuisoq for fiskeri, Karl Kristian Kruse, som sidste år skal have fået over 330.000 kroner i tilskud til en ny båd.

Endnu en tidligere naalakkersuisoq for fiskeri - Nikkulaat Jerimiassen - har ifølge Sermitsiaq fået knap 265.000 kroner til en ny båd. Det skete tilbage i 2016.

LÆS OGSÅ Kim Kielsen svarer på skarp kritik: Det er taget til efterretning

Samme år fik Henrik Fleischer, den nuværende formand for Inatsisartuts fiskeriudvalg, næsten 200.000 kroner i tilskud til en ny båd.

Ifølge Sermitsiaq vil Inuit Ataqatigiit nu have revisionsudvalget til at undersøge, om der er sket forskelsbehandling i sagsbehandlingen.

Efter Sermitsiaqs artikler skriver Departementet for Fiskeri på sin hjemmeside, at der ikke har været politisk indblanding i sagsbehandlingen af politikernes ansøgninger.

Formålet med fiskerifinansieringspuljen er at give tilskud til en løbende udskiftning og modernisering af fiskefartøjer i det kystnære fiskeri.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt