Irans præsident, Hassan Rouhani, mener, at de nye amerikanske sanktioner mod iranske diplomater viser, at USA's regering "lyver", når den samtidig tilbyder forhandlinger.Foto: United States Photo/Flickr Creative Commons

Donald Trump har underskrevet nye sanktioner mod Iran

Irans præsident kalder USA's regering for løgner og mentalt retarderet, efter at Donald Trump har vedtaget sanktioner mod Iran.

De nye sanktioner er en reaktion på Irans nedskydning af en amerikansk drone torsdag. Men de ville være blevet indført under alle omstændigheder, meddeler Trump.

Finansminister Steven Mnuchin tilføjer, at de nye sanktioner vil betyde, at iranske værdier for milliarder af dollar indefryses.

Irans præsident, Hassan Rouhani, mener, at de nye amerikanske sanktioner mod iranske diplomater viser, at USA's regering "lyver", når den samtidig tilbyder forhandlinger.

- Samtidig med at du opfordrer til forhandlinger, så søger du sanktioner mod udenrigsministeren. Det er tydeligt, at du lyver, siger Rouhani i en tale på iransk tv.

Rouhani har tidligere omtalt præsident Trump som mentalt retarderet. Det er samme ordvalg, han bruger denne gang om regeringen i Washington.

- Det Hvide Hus' handlinger betyder, at det er mentalt retarderet, siger han.

Det var USA' nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, som mandag erklærede, at man "holder døren åben til ægte forhandlinger". Men at Iran har nægtet at svare.

En talsmand for Irans udenrigsministerium sagde tidligere tirsdag, at de seneste sanktioner fra USA vil "afbryde de diplomatiske kanaler for evigt".

Spændingerne ved Den Persiske Bugt er taget til, siden USA til stor fortrydelse for EU sidste år trak sig ud af den internationale atomaftale med Iran.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt