Donald Trump aflyser besøg i Polen

Den amerikanske præsident, Donald Trump. skulle have været i Polen i weekenden, men han har angiveligt valgt at blive hjemme på grund af orkanen Dorian, der har kurs mod staten Florida.
Donald Trump. skulle have været i Polen i weekenden, men han har angiveligt valgt at blive hjemme på grund af orkanen Dorian, der har kurs mod staten Florida Foto © : Gage Skidmore/Flickr Creative Commons
Skrevet af DR
30. august 2019 08:48

Præsidenten og førstedamen, Melania Trump, skulle besøge Polen i forbindelse med 80-året for begyndelsen af Anden Verdenskrig.

Til Bloomberg News udtaler Donald Trump, at han ønsker at blive i Washington, for at sikre "at regeringens ressourcer er fokuseret på den kommende storm".

- Stormen ser ud til, at den faktisk kan gå hen og være en meget, meget stor storm, siger Trump til Bloomberg.

LÆS OGSÅ Puerto Rico erklærer undtagelsestilstand og gør klar til storm

I stedet for Donald Trump vil vicepræsident Mike Pence rejse til Polen.

- Mike tager afsted, siger Donald Trump til Bloomberg.

En talsmand for den polske præsident, Andzej Duda, oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at Polen er klar til at arrangere et nyt weekendbesøg i løbet af de kommende måneder, og det har de to statsledere også diskuteret under deres telefonsamtale.

- Et besøg i løbet af de kommende måneder vil være realistisk med sådan en kalender, siger talsmanden til Reuters.

Det er anden gang på otte dage, at Donald Trump aflyser et planlagt besøg i Europa.

I sidste uge valgte Donald Trump som bekendt at melde afbud til et planlagt statsbesøg i Danmark i september, fordi hans idé om at købe Grønland blev afvist.