Døgnrapport: Ung kvinde påkørt i Sisimiut - bilist stukket af fra stedet

Kort efter midnat blev en 18-årig kvinde påkørt af en personbil. Det var en forbipasserende, der anmeldte det, fordi kvinden var kommet slemt til skade, og bilisten var kørt fra stedet, oplyser politiet.
En ung kvinde er blevet påkørt i nat og har muligvis fået åbent benbrud. Bilisten flygtede fra stedet. Foto © : Thor Bill / KNR
27. august 2024 09:54

Øjenvidner i Sisimiut anmeldte i nat en påkørsel af en 18-årig kvinde. Kvinden har muligvis fået et åbent benbrud efter påkørslen, og bilisten stak af fra stedet.

- Øjenvidnerne var i stand til at udpege bilen overfor politiet, og efter en kort jagt fik patruljen standset bilen, hvor føreren var en mand på omkring 24 år, oplyser vagtchef ved Grønlands Politi Carl Sværd.

Manden, der kørte bilen, er mistænkt for at have kørt i alkoholpåvirket tilstand og kan se frem til at miste kørekortet, fortæller vagtchefen.

- Derudover er det en ekstra foranstaltning, at han forsøgte at flygte fra politiet, og der er sikkert tale om flere overtrædelser, siger han.

Nu afventer politiet en blodprøve, som kan slå helt præcist fast, om der er tale om spirituskørsel, og hvor høj promillen i så fald har været. Sagen bliver efterforsket på helt klassisk vis, oplyser politiet.

Vold anmeldt efter ti dage - mand fløjet til Island

I løbet af dagen i går fik politiet også en anmeldelse om vold, der er sket for ti dage siden ude foran et værtshus i Aasiaat.

Den forurettede er en 17-årig gymnasieelev, som efter episoden blev syg, fortæller vagtchefen. Derfor blev han indlagt på det lokale sygehus, men han blev senere fløjet til Nuuk, hvor det viste sig, at han havde fået en hjerneblødning.

- Derfor er han nu blevet fløjet til Island, hvor han er blevet opereret og er stabil. Han er dog stadig i kritisk tilstand, fortæller vagtchefen.

- Episoden bliver først meldt ti dage senere, da manden ikke har kunnet fortælle, at han har været udsat for vold. Han har ikke kunnet sige noget, og hans opførsel har været underlig og udadreagerende, da man forsøgte at få ham indlagt, siger Carl Sværd.

Det var nogen på den 17-åriges kollegie, der fik ham indlagt. Personalet på sygehuset troede i første omgang, at gymnasieeleven var narkopåvirket.

- Der har ikke rigtig været indikationer på, at der har foregået grov vold, Det var først, da han ikke kunne vækkes fra sin søvn, at der opstod en mistanke om andet, end at han var narkopåvirket.

Den mistænkte er en mand på omkring 20 år. Han blev anholdt og sigtet, men sammenhængen mellem hjerneblødningen og volden er svær at bevise, og derfor er den mistænkte ikke tilbageholdt, fortæller vagtchefen.