DMI rykker til Nuuk

DMI flytter fra Kangerlussuaq og ind hos Arktisk Kommando i Nuuk.
Ifølge DMI har det flere fordele at flytte til Nuuk. Førhen var vejrtjenesten kun døgnbemandet om sommeren, mens den i Nuuk kan gælde hele året. Foto © : KNR
02. november 2020 10:33

Fra i morgen flytter DMI ind hos Arktisk Kommando i Nuuk. 

Vejrtjenestens grønlandske kontor har indtil nu holdt til i Kangerlussuaq, og grunden til flytningen er, at meteorologerne skal tættere på deres brugere i hovedstaden. Det er for eksempel Naviair, politiet, Air Greenland, Royal Arctic Line, skriver DMI i en pressemeddelelse. 

Ifølge vejrtjenesten giver flytningen nemlig mulighed for bedre koordinering og deling af viden i forbindelse med farligt vejr, krise- og redningssituationer og miljøovervågning.

Og lige præcis der er Arktisk Kommando en vigtig samarbejdspartner, siger Kim Jesper Jørgensen, der er generalmajor og chef for Arktisk Kommando. Han glæder sig til, at den nye nabo flytter ind i morgen. 

LÆS OGSÅ DMI flytter vejrtjeneste til Nuuk: Vil styrke assistance i farligt vejr

- Arktisk Kommando ser frem til et endnu tættere samarbejde med DMI, når vi kommer til at dele kontorlokaler. Vi bruger blandt andet DMI’s ekspertise inden for iskort til vores skibe og vejrudsigter særligt i forbindelse med redningsaktioner og i Nordøstgrønland for Slædepatruljen Sirius, skriver han.

Ifølge DMI har det flere fordele at flytte til Nuuk. Førhen var vejrtjenesten kun døgnbemandet om sommeren, mens den i Nuuk kan gælde hele året.

Vejrtjenesten vurderer også, at den tættere fysiske afstand til flere uddannelsesinstitutioner i bedste fald kan medvirke til større interesse for det meteorologiske fag for de unge grønlændere. På sigt kan der derfor potentielt uddannes og ansættes grønlandske meteorologer.