Ditte Sorknæs: Skandinaver venter bare på sælskind

Med et underskud på knap 38 mio. kroner i 2014 skal Great Greenland A/S kæmpe hårdt for at få positive tal i regnskabet. Det skal ske ved at sælge mere sælskind til Skandinavien, mener selskabets ny direktør.
04. februar 2016 11:43

Great Greenland A/S skal frem for alt øge sit salg af sælskindsprodukter i Norden. Sådan lyder det fra selskabets nytiltrådte direktør, der onsdag deltog ved Great Greenlands årlige modeshow under den københavnske modeuge.

Her understregede Ditte H. Sorknæs, der overtog direktør-posten efter Lars Berg 1. februar i år, at der især i Skandinavien er et uudnyttet potentiale for selskabet.

- Det skal især ske i de nordiske lande. I øjeblikket har vi overhovedet ikke et tilfredsstillende salg. Og der skal vi simpelthen ud og finde de rigtige agenter, der kan sørge for, at vi får solgt nogle varer hurtigst muligt, siger hun til KNR.

Læs også GG-designer oplever stigende interesse for sælskind

Læs også BILLEDER Great Greenlands pelse får bifald på modeuge

 

Norden er nysgerrig efter sælskind
For de skandinaviske forbrugerne er nemlig interesserede i sælskind, mener Ditte H. Sorknæs.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi skal starte lokalt. Vi skal starte i Skandinavien, for der er en kæmpe forståelse og interesse for sæl netop i de skandinaviske lande. I virkeligheden tror jeg, at markederne går og venter på nogle ordentlige produkter, siger hun.

Selvstyret har hvert år siden 2009 måtte yde ekstraordinært kapital til Great Greenland A/S for at opretholde selskabet. Senest med en salgvandsindsprøjtning på 15 mio. kroner i 2015. Og den svære opgave står Ditte H. Sorknæs nu over for at skulle vende.

Læs også Ny strategi: Indhandlede sælskind kasseres


Stort overskudslager af sælskind

Og kommer der ikke en meget hurtig vending i salget, står Great Greenland A/S over for at må destruere en stor mængde af indhandlet skind, som selskabet ikke har kunnet afsætte på de europæiske markeder.

- Der er en kæmpe udgift fra skindene, fra de er indhandlet, og til de ender på auktion i København. Der er både hele garvningsprocessen og transporten, der er meget, meget dyr.

- P.t. har vi et meget stort overskudslager af netsider (af sælskind, red.), og hvis vi ikke kan få omsat nok netsider i den her auktionsperiode, bliver vi nødt til at kassere dem, siger Ditte H. Sorknæs til KNR.