Foto: Great Greenland

GG-designer oplever stigende interesse for sælskind

Trods slagsmål i EU oplever Great Greenlands chefdesigner en stigende interesse for sælskind i Europa. Onsdag præsenterer selskabet næste vinters kollektion under modeugen i København.

- Det er jo som at gå til eksamen, hver gang man stikker næsen frem og viser noget.

Det siger chefdesigner hos Great Greenland A/S, Jesper Høvring, som onsdag viser, hvad Great Greenland A/S sender i butikkerne til efteråret. Det sker under et stort show på luksushotellet D'Angleterre i København som led i Copenhagen Fashion Week.

Læs også Danske politikere kritiserer EU’s sælkampagne

Ligesom sidste år er målet med den kommende kollektion at få sælskind ud i flere almindelige modebutikker. Og det er muligt, fordi synet på sælskind inden for få er vendt i Danmark, oplever Jesper Høvring

- Da jeg fik jobbet som chefdesigner for Great Greenland (i 2015, red.), var den første reaktion fra alle: Må man gerne det med sæler? Vi skulle forklare den her historie igen og igen og igen om, hvor godt det var for Grønland, at det er et bæredygtigt produkt, og hvordan sælen lever i forhold til alle mulige andre dyr. Den modstand synes jeg slet ikke, jeg har mødet i år, siger han til KNR.

Læs også Inuit Sila revser EU for manglende sælkampagne

Interesse trods EU-slagsmål

Grønlands og Danmarks kamp i Bruxelles for at bevare inuit-undtagelsen for import af sælskind til EU har nemlig vakt positiv opmærksomhed for produktet. Særligt i Danmark, hvor sagen har haft relativ meget omtale i medierne.

Det viser salget af den seneste vinterkollektion blandt andet, mener Jesper Høvring.

- Vi solgte rigtig godt af den, og der var ikke nogen, der havde det forbehold over for sæl. De havde ligesom fundet ud af, at det er et fint produkt. Så jeg synes ikke, vi mærker den modstand mere.

Læs også Pelse og tasker skal styrke Great Greenland

Også i resten af Europa er interessen for sælskind stille og roligt ved at tage en mere positiv form, mener Høvring.

- Jeg synes, den (interessen, red.) er stigende. Jeg synes helt klart, at man prøver at vise mere og have Danmark som forgangsland, også fordi det er fra Grønland og tæt på os. Vi viser, at man godt må bruge sælen - og at det er vigtigt at bruge sælen!

Overordnet set har Great Greenland A/S dog været hårdt, økonomisk ramt de senere år og har siden 2009 modtaget 65 mio. kroner i ekstraordinær kapital fra selvstyret. Heraf modtog selskabet sidste år 15 mio. kroner i ekstra, offentligt tilskud.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt