TV-program skal give børn smag for fisk

Stegt torsk, fiskelasagne og fiskepinde. Hvilke fiskeretter kan dine børn lave i køkkenet? I et nyt tv-program skal børn lære at lave mad med fisk. Børnene kommer til at stå foran kameraet og lave gode fiskeretter fra børnekogebogen AALISA - IGASA- NERISA - (Fisk-lav mad-spis).
Foto © : Merete Lindstrøm
17. november 2018 12:02

Formålet er at børnene skal få mere lyst til at spise fisk og være mere aktive i madlavningen. Og Royal Greenland og Departementet for sundhed har samarbejde med ideen.

Men hvorfor er det vigtigt, at børn skal spise mere fisk? Her forklarer Royal Greenlands salgchef, Malik Hegelund Olsen:

- Målgruppen er selvfølgelig børn og unge, som vi gerne have til at spise mere fisk. Men målet er også at familier sammen kan bruge mere fisk i deres dagligdag, fordi det er sundt at spise fisk. Og vi vil gerne være med til at fremme brugen af fisk i Grønland. 

Et andet formål er også at børnene skal have mere tid til at stå sammen med deres forældre og lav sund aftensmad sammen.

- Vi synes, at det at lave mad sammen i familien er med til at skabe bedre sammenhold familierne, og kan fremme børnenes trivsel i Grønland, siger Malik Hegelund Olsen til KNR.

Udsendelserne tilrettelægges i samarbejde med KNRs Senior wowow redaktion. Maria Motzfeldt bliver vært for programmet, sammen med de børn, hun inviterer med i studiet.