Disko Line minimerer passagertransport

Rederiet Disko Line minimerer sine aktiviteter fra mandag. Passagerer, der har annulleret deres rejse, kan få refunderet penge.
Diskoline minimerer sine aktiviteter til og fra byer og bygder efter Naalakkersuisuts anbefaling fra torsdag om at strengt nødvendige rejser internt i Grønland indtil videre skal begrænses.
Skrevet af Jaaku Lyberth
15. marts 2020 19:25

Der er penge at hente for de passagerer, der annullerer rejser med Disko Line i lyset af de seneste dages tiltag i kampen mod coronavirus.

Det oplyser Noëlle Simoud, der er direktør i Disko Line.

- Siden Naalakkersuisut torsdag frarådede alle ikke strengt nødvendige rejser internt i Grønland, besluttede vi i Disko Line, at de, der vil annullere deres rejser, kan få refunderet deres penge, siger direktøren.

LÆS OGSÅ Bekymret landslæge til hjemvendte elever: Hold øje med symptomer

Anbefalingerne om, at der kun må foretages strengt nødvendige rejser internt i Grønland går ud over Disko Lines normale betjening.

Med andre ord bliver der færre afgange til byer og bygder. 

- Disko Line ønsker, at så få passagerer som muligt bliver ramt, siger Noëlle Simoud.

Hvor mange passagerer, der bliver ramt, kan rederiet endnu ikke udtale sig om.

Det er også svært for rederiet at vurdere hvilke økonomiske konsekvenser, den nye situation får for rederiet, da det er uvist, hvor længe Naalakkersuisuts anbefaling om at droppe alle unødvendige rejser gælder.