Direkte pressemøde med Mette Frederiksen i Ilulissat aflyst

Der skulle havde været et pressemøde klokken 18, men det bliver alligevel ikke til noget. Mette Frederiksen og Múte B. Egede ændrede nemlig pludselig planerne lige før en sejltur.
Der bliver ikke et direkte pressemøde med Mette Frederiksen i dag. Foto © : KNR
Skrevet af Malik Brøns
16. marts 2022 17:46

Klokken 18 i dag skulle statsminister, Mette Frederiksen sammen med formanden for Naalakkersuisut, Múte B. Egede havde holdt et pressemøde i Ilulissat.

Men det er aflyst.

Inden pressemødet var de to regeringsledere ude på en sejltur ved isfjorden.

Lige før sejlturen blev det dog besluttet, at pressemødet i stedet skulle holdes på båden.

KNR, der sejler med på sejlturen, kan derfor ikke vise pressemødet, fordi mediet ikke var forberedt på den pludselige ændring.

Múte B. Egede: Omgivelserne passede bedst

Pressemødet, der handlede om klimaet, blev holdt i båden i stedet for omkring klokken 16.30.

Formanden for Naalakkersuisut, Múte B. Egede forklarer overfor KNR, at de ændrede planerne i sidste øjeblik, fordi omgivelserne passede bedre til emnet om klimaet.

Spørgsmål: Ifølge planen skulle i havde holdt et pressemøde i Hotel Arctic, men i flyttede det til isfjorden i Ilulissat. Hvorfor gjorde i det?

 

Foto © : KNR

 

- Det gjorde vi for at have de her omgivelser, og fordi vi har et emne om klimaforandringerne mens vi her i Ilulissat, derfor syntes vi, at det var naturligt at gøre sådan, siger Múte B. Egede.

Nyhedschef i KNR, Alice Sørensen forklarer, at det ikke har været muligt at sende pressemødet i båden:

- Meget kan vi forberede os på, journalistisk, teknisk og i forhold til versionering, men når pressemødet holdes i en båd, hvor der kan være dårlig internetforbindelse og planerne ændres så tæt på udsendelsestidspunktet er det svært at dække.

Pressemødet i Ilulissat var sat til at blive holdt i Hotel Arctic og skulle versioneres på dansk og grønlandsk.