Detaljerne i den nye politiaftale

Den danske Venstre-regering har sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative indgået en fireårig aftale om politiet.
Der er blandt andet afsat flere midler til terrorbekæmpelse i den nye aftale. Foto © : Benno Hansen/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
17. november 2015 17:16

Aftalen vil betyde, at politiet får tilført 480 millioner kroner ekstra om året. Det svarer til omkring to milliarder kroner fordelt over aftaleperioden, som løber frem til 2019.

Samtidig bliver optaget på politiskolen øget, så politistyrken i første omgang vil vokse med 300 mand. Derefter skal parterne i 2017 aftale, om optaget skal øges, så der kan komme flere betjente.

Læs også Politiforhandlinger ærgrer Inuit Ataqatigiit

De ekstra betjente skal blandt andet gøre det muligt for politiet at styrke indsatsen mod terror og øge kontrollen med kriminalitet i grænseområderne.

Det er især Dansk Folkeparti og De Konservative, som har kæmpet en hård kamp for flere betjente. Dansk Folkeparti har talt for 2000 flere betjente over 10 år, mens De Konservative har kæmpet for 1500 betjente.

Læs også Dansk politiforlig uden grønlandsk aspekt

Ud over de 300 ekstra betjente er aftaleparterne enige om at frigøre 700 betjente ved at lade andre personalegrupper overtage opgaver, som ikke nødvendigvis kræver en uddannet politimand.

Som det ser ud nu, vil optaget på politiskolen blive fordoblet over den fireårige aftaleperiode. I de seneste fire år blev der optaget cirka 900 på politiskolen. Det tal ventes nu som følge af aftalen at stige til mindst 1800 over de kommende fire år.

/ritzau/