Det sker i Inatsisartut onsdag

Onsdagen i Inatsisartut starter klokken 11 med forårssamlingens første spørgetime.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Karsten Sommer
26. april 2017 08:03

I dag er det Naalakkersuisoq for Sundhed og Nordisk Samarbejde, Agathe Fontain fra IA, der skal besvare spørgsmål fra Inatsisartut medlemmerne.

Dagens første punkt bliver derefter 1.behandling af forslaget om hjemtagelse af arbejdsmiljø området fra Danmark. Der er umiddelbart flertal for forslaget -  kun Demokraterne og Atassut er imod.

Dernæst handler det om revalidering. Her skal en ændring af forordningen om revalidering få præciseret, at der altid skal ske et afklaringsforløb inden revalideringen igangsættes. Det vil sige at man skal undersøge muligheden for fleksjobs eller jobs med løntilskud, før man tyer til egentlig revalidering.

Tredje punkt på dagordenen i dag handler om skatteregler. Her skal en række lovændringer blandt andet sikre at Grønland står rustet mod en lang række skattesvindel metoder, som er kommet frem de senere år internationalt.

Dagens sidste punkt omhandler KNR´s manglende transmissioner i radioen af Inatsisartutforhandlingerne. Forslagsstillerne ønsker at KNR pålægges at transmittere debatterne ud over den nuværende transmission i KNR-TV.

Naalakkersuisut kan ikke tilslutte sig forslaget i den nuværende form, konkluderer Naalakkersuisoq for kultur.