Foto: Nils Baum, Bureau for Inatsisartut

Det sker i Inatsisartut mandag

Skatteindtægterne fra den udefrakommende arbejdskraft, som skal arbejde på selvstyrets lufthavnsprojekter, de skal tildeles landskassen.

Mandag skal Inatsisartut nemlig førstebehandle forslaget, som altså går ud på, at den skat, som de udefrakommende arbejdere betaler her i landet, ikke skal fordeles mellem kommuner og landskasse.

Forslaget kom først på i sidste uge, og skal vedtages før efterårssamlingen ringes af på mandag i næste uge. Derfor har Inatsisartut kun fire dage til at hastebehandle forslaget.

Derudover skal medlemmerne af landets lovgivende forsamling behandle 20 andre beslutnings- og lovforslag om alt lige fra tilskud til en udvidelse af frysekapacitet på fiskefabrikkerne i bygderne til, at Naalakkersuisut skal pålægges på efterårssamlingen næste år at redegøre for fordele og ulemper ved, at kommunerne har ansvaret for beredskabet i forbindelse med katastrofer.

Desuden vil Anton Frederiksen fra Partii Naleraq have Naalakkersuisut til at undersøge fordele og ulemper, hvis man etablerer overnatningsfaciliteter til pårørende til patienter.

Alle dagens debatter kan som altid følges på KNR 2, og det begynder kl. 11.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!