Det meste af Naalakkersuisut er rejst til udlandet

Naalakkersuisut har stort set overladt landet til sig selv i denne uge.
Foto © : KNR
01. november 2017 11:49

Mens Inatsisartut holder friuge i efterårssamlingen er størstedelen af Naalakkersuisut steget på flyet for at diskutere samarbejde med udlandet.

Formand Kim Kielsen, er sammen med Hans Enoksen, Karl Kristian Kruse og Mute Bourup Egede rejst til Kina.

Firkløveret vil dog det meste af tiden være et trekløver. For mens Mute B. Egede har sine egne møder, mens Kielsen, Enoksen og Kruse er i fare for at sidde lårene af hinanden på det meste af turen.

Her stod tirsdag blandt stået på møder med det kinesiske udenrigministerium, entreprenørselskaber, en bank og den kinesiske brancheorganisation for minedrift.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut sender kvartet på charmeoffensiv i Kina

Samtidig repræsenterer den kvindelige del af Naalakkersuisut Grønland ved Nordisk Råds 69. session i den finske hovedstad Helsinki.

1. viceformand i Naalakkersuisut, Sara Olsvig, Agathe Fontain og Doris Jakobsen Jensen er med til sessionen, der handler om hvordan man styrker Norden, som verdens mest integrerede region.

Tilbage her i landet er Aqqaluaq B. Egede og Erik Jensen til at holde skansen indtil de onsdag den 1. november får forstærkning af Suka K Frederiksen, der vender tilbage fra sin sygeorlov.